Kolkā no ārpasaules nošķirti aptuveni 100-200 cilvēki - 17 Decembrī 2009 - Blogs - Digitālpreces

Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Trešdiena
24.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Blogs | Reģistrācija | Ieeja

Dienasgrāmatas sadaļas
Jaunumi [8]
Neparastais [34]
Varētu interesēt [53]
You Tube [3]

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2009 » Decembris » 17 » Kolkā no ārpasaules nošķirti aptuveni 100-200 cilvēki
Kolkā no ārpasaules nošķirti aptuveni 100-200 cilvēki
16:58

Kolkā, jūras piekrastē, no ārpasaules nošķirti ap 100 iedzīvotāju, informēja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs. Savukārt Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs pieļāva, ka ieputinātajos ciemos kopumā varētu būt pat līdz 200 iedzīvotājiem.

Problēmu ar elektrības padevi un telefona sakariem gan neesot. AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis aģentūrai LETA apstiprināja, ka elektrības piegādes traucējumu šajā apkaimē neesot.
Kā sacīja Dundagas pašvaldības vadītājs, no Rīgas jūras līča puses līdz Kolkas ciemam ceļu jau izdevies attīrīt no sniega, taču līdz mazajiem ciemiem tuvāk Ventspilij - Mazirbei, Košragam, Pitragam, Saunagam, Sīkragam, Laidzei u.c. - pašlaik nav iespējams nokļūt.
Kā pastāstīja Zumbergs, ceļa malās ieputinātas arī automašīnas.
"Jūtam, ka saviem spēkiem netiksim galā, tāpēc rīt aicināsim palīgus ar smago tehniku no Talsiem - SIA "Talsu meliorators" un ceļu būves firmu SIA "Talce"," pastāstīja Zumbergs.
Dundagas mērs prognozē, ka galvenos ceļus izdosies attīrīt, jo snigšana ir pierimusi. Savukārt, lai attīrītu ceļus līdz katrai mājai, var paiet pat nedēļa, uzskata Dundagas novada pašvaldības izpildirektors Elmārs Pēterhofs.
Kā pastāstīja Pēterhofs, sniega sega vietām ir pat biezāka par metru, tāpēc ceļus var attīrīt tikai ar kāpurķēžu traktora palīdzību, un sniega tīrīšanas darbos šodien piedalās tikai viens traktors.
No Rīgas puses Kolkā var nokļūt, bet Kolkas-Mazirbes ceļš ir pilnībā slēgts. Tīrīšanas darbi notiek no Kolkas raga puses Ventspils virzienā, un šodien izdevies izrakt tikai piecus kilometrus garu ceļa posmu. Tiesa, arī šajā posmā izrakts tikai tunelis, kurā pretim braucošas automašīnas nevar samainīties, līdz ar to satiksmei ceļš nav izmantojams, pastāstīja Pēterhofs.
Pavisam kopā būtu jāattīra ceļi 20 kilometru garumā. Iespējams, ka rīt darbā tiks iesaistīti trīs kāpurķēžu traktori, un tad darbs veiksies raitāk.
Kāds iedzīvotājs Pēterhofam stāstījis, ka savā 85 gadus ilgajā mūžā tādu stihiju neatceroties.
Ārkārtas situācija Kolkas pagastā gan nav izsludināta, jo cilvēku evakuācija nav nepieciešama, pastāstīja Zumbergs. Pašlaik vēl nevienam no cilvēkiem, kuri dzīvo ieputinātajos ciemos, neatliekamo medicīnisko palīdzību nav bijis nepieciešams sniegt, bet, ja šāda nepieciešamība radīsies, būs jāizmanto traktors, sacīja Zumbergs.
Šodien mācības Kolkas pamatskolā notiek, bet vēl tiks lemts, vai mācības notiks rīt.
Jau ziņots, diennakts laikā Kolkā uzsnigusi metru bieza sniega sega, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras mājaslapā.
Tie gan ir provizoriskie dati, un sniega sega tik bieza var būt tikai atsevišķās vietās, jo pūta stiprs vējš, kas var radīt sniega sanesumus.
Kategorija: Varētu interesēt | Skatījumu skaits: 1398 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/13 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Kalendārs
«  Decembris 2009  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0


Copyright MyCorp © 2024