|
Karstvīns
6 porcijas
Sastāvdaļas
500 ml ūdens
4 melleņu tējas maisiņi
1 neliela kanēļa standziņa
1 anīsa zvaigzne
Sula no 1 apelsīna
Sula no 1 laima
75 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
350ml sarkanvīna
Uzvāra ūdeni. Ieliek tajā tējas maisiņus, kanēļa standziņu un anīsu.
Ļauj ievilkties 5-6 minūtes, tad maisiņus un garšvielas izņem ārā.
Iemaisa citrusaugļu sulu, sīrupu un vīnu. Dzērienu uzsilda, bet neļauj
uzvārīties. Salej karstvīna glāzēs un pasniedz nekavējoties.
|
|
Ziemassvētku tēja ar vaniļu
4 porcijas
Sastāvdaļas
500 ml ūdens
4 "Roiboos” tējas maisiņi
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
60 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
500 ml apelsīnu sulas
Uzvāra ūdeni un ieliek tajā tējas maisiņus. Atstāj ievilkties uz 5-6
minūtēm, tad maisiņus ņem ārā. Ieber vaniļas cukuru un niedru cukuru un
maisa, līdz cukurs izšķīst. Pielej apelsīnu sulu un visu uzkarsē.
Salej glāzēs un pasniedz nekavējoties.
|
|
Kafijas punšs
Sastāvdaļas
2 olu dzeltenumi
60 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml stipras karstas kafijas
40 ml ruma (pēc izvēles)
Rumu ielej divās glāzēs. Olu dzeltenumus un sīrupu sakuļ pūkainās putās. Pielej kafiju. Ielej glāzēs un pasniedz nekavējoties.
|
|
Piparkūku kafija
4 glāzes
Sastāvdaļas
4-8 gabaliņi Dansukker niedru graudu cukura
2 tējkarotes piparkūku garšvielu
400 g svaigi vārītas stipras kafijas
400 ml siltas šokolādes
200 g putukrējuma
2 sasmalcinātu piparkūku
Četrās glāzēs ielieciet cukura gabaliņus un garšvielas. Pielejiet kafiju
un maisiet, līdz cukurs ir izkusis. Pievienojiet šokolādi. Katrā glāzē
pievienojiet nedaudz putukrējuma un uzberiet piparkūku drupačas.
Pasniedziet uzreiz pēc pagatavošanas.
|
|
Baltais Ziemassvētku punšs
8-10 glāzes
Sastāvdaļas
700 ml sausā baltvīna
100 ml džina
150 ml Dansukker nerafinēta pūdercukura
2 gabaliņi kaltēta ingvera
2 gabaliņi rūgtā apelsīna mizas
1 kanēļa standziņa
Sajauciet baltvīnu, pūdercukuru, ingveru, apelsīna mizu un kanēli un
karsējiet šķidrumu uz lēnas uguns 5 minūtes. Pievienojiet džinu.
|
|
Karsts apelsīnu – ābolu punšs
4 glāzes
Sastāvdaļas
500 ml ābolu sulas
4 ēdamkarotes Dansukker brūnā cukura
2 kanēļa standziņas
300 ml sarkano apelsīnu sulas
1 apelsīna miza, ieteicams izmantot sarkano apelsīnu
Katliņā samaisiet ābolu sulu ar brūno cukuru un kanēļa standziņām un
karsējiet 5 minūtes, noslēdzot trauku ar vāku. Izņemiet kanēļa
standziņas. Karstajam dzērienam pievienojiet apelsīnu sulu. Kārtīgi
nomazgājiet apelsīnu un sagrieziet to šķēlītēs, kuras vēlāk sagrieziet
gabaliņos. Ielieciet dažus apelsīna gabaliņus katrā glāzē un uzlejiet
karsto dzērienu. Pasniedziet uzreiz pēc pagatavošanas.
|
|
Viskija liķieris
Sastāvdaļas
400 g saldināta kondensētā piena
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
3 ēdamkarotes Dansukker glazūras pūdercukura ar šokolādes garšu
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura
300 ml saldā krējuma
350 ml viskija
Šim liķierim ir ierobežots derīguma termiņš, un tas jāizlieto nedēļas
laikā. Lieliska piedeva pie kafijas tases pēc pusdienām saldā ēdiena
vietā. Brīnišķīgi garšo, ja pasniedz ar ledu.
Sajauciet katlā saldo krējumu, vaniļas cukuru, glazūras pūdercukuru ar
šokolādes garšu un šķīstošo kafiju un uzvāriet šo masu. Noņemiet katlu
no uguns un ļaujiet maisījumam atdzist. Pievienojiet kondensēto pienu un
viskiju. Ielejiet šķidrumu interesantā, tīrā pudelē. Glabājiet viskija
liķieri ledusskapī.
|
|
|
|
Stiprais zviedru dzēriens mumma
Sastāvdaļas
600 ml heresa 6 gabaliņi Dansukker cukura 40 ml džina 1 tumšais alus 1 gaišais alus
|
Ielieciet cukura gabaliņus krūkā un pielejiet heresu. Maisiet, līdz cukurs ir izkusis. Pievienojiet gaišu un tumšo alu un džinu. | | | |
|
|
|
|
|
|
|