Zviedrijā sniega dēļ iebrūk jumti, cilvēkus savaino krītošs sniegs un lāstekas - 23 Februārī 2010 - Blogs - Digitālpreces

Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Ceturtdiena
18.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Blogs | Reģistrācija | Ieeja

Dienasgrāmatas sadaļas
Jaunumi [8]
Neparastais [34]
Varētu interesēt [53]
You Tube [3]

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2010 » Februāris » 23 » Zviedrijā sniega dēļ iebrūk jumti, cilvēkus savaino krītošs sniegs un lāstekas
Zviedrijā sniega dēļ iebrūk jumti, cilvēkus savaino krītošs sniegs un lāstekas
17:29

Arī Zviedrijas galvaspilsētu pārsteidzis neparasti lielais sniega daudzums, bojājot ēku jumtus un ievainojot cilvēkus ar no jumtiem krītošu sniegu un lāstekām, raksta dienas avīzes "Dagens Nyheter” interneta portāls "dn.se”.

Apdrošināšanas kompānijas "If” pārstāvis Ulfs Bekmans paziņojis, ka ilgus gadus Stokholmas apkaimē un Zviedrijas dienvidos nav bijis tik daudz gadījumu, kad no sniega nastas iebrūk vai tiek bojāti ēku jumti.

"Nav tik daudz snidzis pēdējos 25 gadus, un tanī laikā jumtu iebrukšana bija kas ļoti neparasts,” Bekmans stāsta "dn.se”, norādot, ka laika apstākļi pārsteiguši nesagatavotus daudzus ēku saimniekus. Viņš atgādina, ka īpašniekam pirmām kārtām ir atbildība par sniega novākšanu no jumtiem un, ja tas nenotiek, "tad var būt diskusija par to, vai viņiem ir tiesības prasīt kompensāciju”.

Kā raksta zviedru portāls, pēdējās dienās sabiedrību satraukuši divi gadījumi divās dažādās Stokholmas priekšpilsētās, kur zem sniega nastas vienā naktī sabrukuši divi tenisa haļļu jumti. Viena gadījumā tenisa hallē, kurai bija kombinēts auduma un īpašas plēves jumts, atradās 11 cilvēki, kuriem izdevās paglābties no brūkošā sniega un jumta skrandām.

Savukārt Stokholmā kāda 55 gadus veca sieviete cietusi muguras skriemeļu kompresijas traumu, viņai no septiņu stāvu mājas jumta uzkrītot lielam sniega blāķim, ziņo "dn.se”. Viņa ievietota slimnīcā. Citviet kāda sieviete hospitalizēta pēc tam, kad viņai uzkritusi lāsteka.

Sakarā ar sniegu un salu zviedru medijos arī bieži raksta par traucējumiem Stokholmas piepilsētas vilcienu "Pendeltag” darbībā. Kādā internetā skatāmā Zviedrijas televīzijas ziņu reportāžā, kāds sabiedriskā transporta strādnieks sūdzas, ka trūkstot lāpstu, ar ko atbrīvot apsnigušās un aizsalušās sliežu pārmijas. Ziņo arī, ka pirms vairākām dienām sliktas redzamības un sakaru kļūmes dēļ kāds dzelzceļa strādnieks Stokholmas tuvumā pakļuvis zem vilciena un gājis bojā.

Arī Zviedrijas ziemeļos sasnidzis tāds sniega apjoms, ka pat pie bargām ziemām pieradušajos rajonos ir traucēta ikdienas dzīve. Umeo pilsētā vairākus gadus dzīvojošais latviešu izcelsmes žurnālists Dāvis Kaža biznesa portālam "Nozare.lv” ziņo, ka pirms dažām dienām viņam nācis teju ielauzties savā darba vietā, jo durvis bijušas aizsalušas un sniegs saputināts līdz ēkas pirmā stāva logiem.


http://news.frut.lv/
Kategorija: Jaunumi | Skatījumu skaits: 1592 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/15 |
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Kalendārs
«  Februāris 2010  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0


Copyright MyCorp © 2024