Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Trešdiena
24.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Vietnes izvēlne

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2014 » Janvāris » 19 » Kā ieziemot tehniku un dārza instrumentus?
Kā ieziemot tehniku un dārza instrumentus?
15:30

Lai arī tehnika ir pavisam jauna un ideāli funkcionējoša, tās kvalitāte un mūža garums ir atkarīgs no tā, cik pastāvīgi tehnikai tiek veikta nepieciešamā apkope gan vasaras, gan arī ziemas periodā. Tehnikai, kura netiek izmantota ziemā, piemēram, velosipēdiem, zāles pļaujmašīnām, dārza rīkiem, motorzāģim un citiem instrumentiem, ir nepieciešama detalizētāka stāvokļa novērtēšana un apkopes veikšana jeb ieziemošana.

 

Ieziemojot svarīgi ir ne tikai sagatavot tehniku, bet arī izvēlēties atbilstošu glabāšanas vietu. „Kā liecina mūsu novērojumi, zāles pļāvēji, motorzāģi un cita vērtīgā dārza tehnika ir iekārotākais zagļu laupījums no dārza mājiņām un šķūnīšiem. Tāpēc ieziemojot ir svarīgi izvēlēties stingri noslēgtu vai pat apsargātu vietu. Arī velosipēdi visbiežāk tiek nozagti tieši no saimniecības telpām. Var šķist, ka, ja jau telpa ir slēdzama, tad pašu velosipēdu saslēgt nevajag, taču, kā liecina mūsu klientu pieredze, tas tomēr ir nepieciešams, jo zagļiem velosipēds ir īpaši viegls laupījums,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

 

Kā liecina Latvijā lielākā apdrošinātāja BALTA (RSA Grupa) pieredze, iestājoties tumšajam gadalaikam, palielinās zādzību skaits. 2012.gadā kopumā reģistrētas 272 mantu zādzības, taču šogad reģistrētas jau 269 zādzības, kad garnadži piesavinājušies kādu no apdrošinātām mantām, ielaužoties privātmājās, dzīvokļos un citos īpašumos. Pieredze liecina, ka tumšajā laikā zādzību skaits īpaši pieaug privātīpašumos, kuri ziemas periodā netiek apdzīvoti, - šķūnīšos, dārza mājās un vasarnīcās.

 

Galvenais padoms – visa tehnika un instrumenti ziemas periodā, kamēr tie netiek izmantoti, jātur sausā vietā. Svarīgi tehniku pirms nolikšanas ziemas guļā kārtīgi iztīrīt un ieeļļot.

 

Dārza instrumenti

Sākumā visi dārza piederumi jānotīra, jāatbrīvo no netīrumiem un augu atliekām, mazgājot ziepjūdenī. Pēc tam ir jānoasina instrumentu asmeņi un jāieeļļo darbarīku salaiduma vietas un atsperes. Instrumenti ar koka kātiem ir jāieeļļo ar linsēklu eļļu. Darbarīkus nepieciešams uzglabāt sausā telpā.

 

Zāles pļāvējs vai pļaujmašīna

Sākumā jāveic korpusa virspuses tīrīšanas darbi, atbrīvojot tehniku no zāles un lapām. Pēc tam, noskrūvējot nazi fiksējošo uzgriezni, notīra apakšējo korpusu. Tam seko eļļas nomaiņa, korpusa savienojumu vietu kvalitātes pārbaude un svarīgākās detaļas – gaisa filtru tīrīšana un mazgāšana ar želejveida līdzekļiem. Pēc tam ir jāpārbauda aizdedzes svece, to noskrūvējot, attīrot no uzdegumiem, pārbaudot atstarpi starp elektrodiem, kuri jāmaina, ja tie ir nodiluši par vairāk nekā 50%. Visbeidzot nepieciešams pārbaudīt un attīrīt mašīnas motoru.

 

Velosipēds

Ieteicams velosipēdu piekārt pie sienas vai griestiem, lai riepām ziemas periodā nebūtu slodze. Papildus tam jāveic pilnā apkope, atverot, iztīrot no netīrumiem un vecās eļļas visus slēgtos centrus, rumbas un ķēdi. Pēc tam ritenis jāieeļļo ar jaunu eļļu. Tāpat jāpārbauda zobrati, ātrumu pārslēdzēji, bremzes un to kluču stāvoklis – nodiluma gadījumā tie jānomaina. Lai pasargātu velosipēda sēdekli no saplaisāšanas, to var noņemt un turēt siltā vietā. Protams, ja vien nebraucat arī ziemā.

Avots: brivbridis.lv
Skatījumu skaits: 1302 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/6 |
Komentāru kopskaits: 0
Līdzīgi materiāli:
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Ziņu kalendārs
«  Janvāris 2014  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Lietotāju nav...


Copyright MyCorp © 2024