Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Ceturtdiena
25.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Vietnes izvēlne

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2013 » Jūlijs » 20 » Kā tikt pie paša auzētām zemenēm caurulē uz bakona
Kā tikt pie paša auzētām zemenēm caurulē uz bakona
11:24

Nepieciešamie instrumenti un materiāli: (attēlā)




Cauruļu (gan zemeņu stādu, gan ūdens apgādes) griezšana

Izvēlieties atbilstošana garuma un lieluma cauruli, kurā stādīsiet zemeņu stādus. Ūdens apgādes/laistīšanas cauruli izvēlieties 8-10cm garāku, tā lai vēlāk pašam būtu ērti veikt laistīšanu.

Ūdens apgādes caurules urbšana
Lai ūdens varētu nokļūt līdz zemeņu stādiem, izurbiet caurumus ūdens apgādes caurulē. Caurumus urbiet tajās 2 trešdaļās no visa caurules garuma, no kuras sākuma tiks laistīts, jo savādāk ūdenim tekot zemāk augšējie stādi netiks pienācīgi apgādāti ar ūdeni. Ja uztraucaties par to, ka pašiem apakšējajiem zemeņu stādiem trūks mitruma, tad izurbiet vienu caurumu pašā apakšā.



Ūdens apgādes caurules darbu finalizēšana

Lai zeme un minerālmēslojums, kā arī zemeņu stādu saknes neiekļūtu ūdens apgādes caurulē un nenosprostotu pilnvērtīgu mitruma padevi, pašu cauruli notinam ar ūdens caurlaidīgu materiālu (tas var kāds vilnas audums vai kas līdzīgs ) un kārtīgi nosienam ar striķi. 

Kā arī drošības pēc ūdens apgādes caurules augšējo galu aizlīmējam ar līmlenti, lai darba un veidošanas procesā nejauši to nepiebērtu ar zemi.

Vertikālās zemeņu stādu caurules urbšana


Izurbiet caurumus vertikālajā, lielajā caurulē, kurā tiks stādīti zemeņu stādi. Caurumus urbiet tikai caurules vienā pusē, jo tikai viena puse būs vērsta uz saules pusi un saņems saules gaismu. Caurumus izurbjam trīs rindās ar atstatumu apmēram 20cm vienam no otra. 

Aizpildīšana

Vislabāk sākt vertikālās stādu caurules aizpildīšanu, ja to ievieto kādā kastē, un nostiprina. Visdrīzāk būs nepieciešama arī kāda ģimenes locekļa palīdzība, lai pilnībā var darboties ar abām rokām. Vertikālās zemeņu stādu caurules vidū ievietojam ūdens apgādes cauruli un pašu caurules apakšu aizpildām ar rupju granti 10cm biezā slānī. 

Vislabāk kā veikt zemeņu stādīšanu/ievietošanu vertikālajā caurulē ir ieberot zemi/minērālmēslojumu, pēc tam izurbtajā caurumā ievietojot zemeņu stādu un atkal uzberot zemi virsū no caurules augšas. 



Zemeņu stādu caurules atrašanās vieta 

Kad caurule ir aizpildīta, pārvietojot un nogādājot vietā kur tie atradīsies, pieturi ar roku caurules apakšu, lai visa tās konsistence neizbirtu laukā. Šo tikko izveidoto vertikālo zemeņu stādu cauruli novieto un piestiprini vietā, kur tā pietiekošā daudzumā tiks apgādāta ar saules gaismu.



Laistīšana 

Ar šīs ūdens apgādes sistēmas palīdzību laistīšana nav nepieciešama samērā bieži, tomēr par to aizmirst nevajadzētu, ja vien nevēlies, lai zemeņu stādi izžūst.

Lai laba raža un garšīgas zemenes siltā vasaras vakarā!!!

Avots: http://www.pamaciba.lv/ka-izveidot-vertikalu-cauruli-zemenu-audzesanai/

Skatījumu skaits: 2041 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/11 |
Komentāru kopskaits: 0
Līdzīgi materiāli:
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Ziņu kalendārs
«  Jūlijs 2013  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Lietotāju nav...


Copyright MyCorp © 2024