Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Piektdiena
26.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Vietnes izvēlne

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2014 » Februāris » 16 » Nāves jūra
Nāves jūra
17:46




Pirms diviem tūkstošiem gadu vēsturnieks Josefs Flāvijs rakstīja: "ir jāslavē Nāves jūra, šī sāls dziedina cilvēka ķermeni". Un tā joprojām ir taisnība, to apstiprina tūkstošiem apmeklētāju, kas plūst uz Nāves jūru izmēģināt tās ārstējošo spēku.

Nāves jūra atrodas 417 metrus zem jūras līmeņa, tas ir zemes virsmas zemākais punkts un daļa no Lielā lūzuma ieplakas.

Ūdenī ir 33% sāls koncentrācija (okeānā ir 3%) un minerālvielas, tādas kā kalcijs, kālijs, nātrijs, soda, magnijs un bromīdi. Augstā sāls koncentrācija un minerālu daudzums ļauj ikvienam ūdenī uzpeldēt virspusē.

Liela daļa Nāves jūras apmeklētāju paņem uz mājām līdzi "Es-peldu-Nāves-jūrā-lasot-Jerusalem-Post-avīzi" foto.

Saules gaisma šajā apkaimē ir unikāla. Ūdens strauji iztvaiko intensīvajā karstumā, tādēļ Nāves jūru pārsedz savs ozona slānis.

Dūmaka palīdz atfiltrēt ādu bojājošo ultravioleto starojumu, kas var izraisīt ādas vēzi, apdegumus un novecošanu. Tā atļauj sauļoties daudz ilgāk un intensīvāk, kā jebkurā citā Zemes vietā. Ja uzmanīgi palielina sauļošanās ilgumu un izvairās no saules no plkst. 11:00 - 14:00, pat jūtīgi cilvēki saulē neapdeg.

Gaiss te ir ļoti sauss, nepiesārņots un putekšņu brīvs. Tā kā ka gaisā ir liels daudzums bromīda un par 10% vairāk skābekļa, tas veicina pilnīgu relaksāciju un padara daudz vieglāku elpošanu.

Kombinējot, visi šie dabiskie elementi piedāvā atbrīvošanos no ādas kaitēm, kā psoriāze un vitiligo, uz ilgu laiku, kā arī lielisku alternatīvu ārstēšanu elpošanas un locītavu problēmas.

Jums ir izvēle ceļot vai nu uz Izraēlu, vai Jordāniju.



Nāves jūra. Pēdējo četru desmitgažu laikā tās platība samazinājusies trīs reizes. Tāpat šī jūra kļuvusi seklāka, savukārt bijušās pludmales šobrīd atrodas pusotra kilometra attālumā no krasta līnijas. Nāves jūrā ieplūst tikai Jordānas upe, no kuras apkārtējās valstis ņem arvien vairāk ūdens. Tā rezultātā pēc 50 gadiem Nāves jūras vairs nebūs. Tāpat kosmētikas ražotāji iztukšo Nāves jūras minerālu krājumus, kas arī veicina tās izzušanu.



Būtiskas rekomendācijas Nāves jūras apmeklējumam:

  1. Peldes ilgumam jūrā vienā reizē nevajadzētu pārsniegt 15 minūtes;
  2. Vienā dienā pieņemt jūras peldes no 3-5 reizēm ( pa 15 minūtēm katra);
  3. Ieteicamie intervāli starp peldēm ir no 30 min. līdz 1 stundai.
  4. Pēc katras peldes jūrā noteikti kārtīgi nomazgājāties dušā!!!!
  5. Ja Jums ir zināmas kādas saslimšanas pirms Nāves jūras apmeklējuma noteikti konsultējaties ar ārstu jūsu viesnīcā, vai arī pirms plānotā brauciena pie sava ģimenes ārsta!
  6. Ja Jums ir rētas vai svaigas brūces lūdzu ņemiet vērā, ka nav ieteicams pieņemt peldes, jo brūcēs iekļūstot jūras ūdenim tas var izraisīt sāpes.
  7. Izvairieties cik vien iespējams, lai Nāves jūras ūdens nenokļūtu mutē, acīs vai degunā. Ja tomer ūdens ir iekļuvis acīs, mutē vai degunā nekavējoties dodieties uz dušu un ar lielu daudzumu ūdens izmazgājiet un izskalojiet vietu, kur iekļuvis ūdens.
  8. Dodoties peldēs Nāves jūrā ņemiet vērā, ka jūsu peldkostīms var zaudēt savu krāsu košumu un struktūru. Tā pat nav ieteicams Nāves jūru apmeklēt ar zeltlietām vai citām rotas lietām, kuras var zaudēt spīdumu un krāsu, kā arī, ja jūsu rotaslietās ir iestrādāti akmentiņi tie var zaudēt formu un izkrist no jūsu juvelierizstrādājuma!!!
  9. Nāves jūrā nedrīkst peldēt uz vēdera! Ieejot jūrā apgulieties uz muguras, jo ūdenī ir tik liela sāls koncentrācija, ka nereti peldētājs saviem spēkiem nevar atgriezties normālā stāvoklī. Ja jūs būsiet tomēr drosmīgi un centīsieties peldēt uz vēdera, tad plumales glābšanas dienesta darbinieki jums to aizrādīs un palūgs jūs peldēt uz muguras.
  10. Nāves jūrā nedrīkst peldēt aiz atļautās pludmales līnijas, pirmkārt, jo tas ir bīstami, bet otrkārt netālu, jūras pretējā pusē, atrodas Jordānija un pa vidu jūrai ir abu valstu robežlīnija.




Skatījumu skaits: 4308 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/7 |
Komentāru kopskaits: 0
Līdzīgi materiāli:
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Ziņu kalendārs
«  Februāris 2014  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Lietotāju nav...


Copyright MyCorp © 2024