Stjuartes ir novērojušas, ka visbiežāk lidojuma laikā cilvēki izvēlas tieši tomātu sulu kā iemīļotāko dzērienu lidojumiem. Šis fakts ir ieinteresējis arī zinātniekus, tāpēc viņi ķērās pie pētījumiem un atrada arī visai interesantu skaidrojumu.
Pētījumu rezultātā speciālisti konstatēja, ka tikai tomāti ir tie, kas nemaina savas garšas specifiku un kvalitāti. Visi pārējie produkti visbiežāk gaisa spiediena rezultātā savu garšu tomēr nespēj noturēt. Tieši tāpēc garu pārlidojumu laikā ēdienam tiek pievienota sāls un pipari, lai sniegtu ēdienam vismaz kaut kādu īpašu garšu.
Lidojuma laikā pat ēdiena smaržas cilvēkam var šķist pārāk pliekanas un neizteiksmīgas, šādu secinājumu izdarījuši speciālisti. Tad nu tomāts tik tiešām ir īpašs arī gaisā.