Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Sestdiena
20.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Vietnes izvēlne

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2014 » Februāris » 9 » Un vēl "Pārsteidzošas" vietas uz zemes
Un vēl "Pārsteidzošas" vietas uz zemes
20:19



Adršpach-Teplicei, Čehija
Lieliska izvēle, ja dodaties klasiskā ceļojumā uz Prāgu! Izmantojiet iespēju un dodieties dienas ekskursijā uz skaisto Adršpach-Teplice klinšu nacionālo parku.
Neparastos klinšu veidojumus Bohēmijas ziemeļaustrumos iespējams apmeklēt pa daudzām marķētām takām. Šis ir ļoti populārs klinšu kāpēju un klinšu lecēju galamērķis. Tomēr, pat ja esat mierīgākas atpūtas cienītāji, Jūs novērtēsiet šo klinšu grandiozumu!



Salar de Uyuni, Bolīvija
Lielākais sāls tuksnesis pasaulē!
Neskatoties uz to, ka tas atrodas diezgan tālu no pilsētām, šis ir iecienīts tūristu apskates objekts, tāpēc šajā rajonā uzbūvētas vairākas viesnīcas, kas ir interesantas jau pašas par sevi. Tā kā šeit trūkst piemērotu celtniecības materiālu, daudzas no tām gandrīz pilnībā uzbūvētas no sāls blokiem, kas izcirsti no Salaras. Pirmā šāda viesnīca tika uzcelta sāls līdzenuma vidū 1993. – 1995. gados. Šī viesnīca tika nojaukta 2002. gadā, jo nespēja izpildīt sanitārās normas, piesārņojot šo unikālo vietu. Jaunās sāls viesnīcas tika celtas Salaras apkaimē tuvāk ceļiem un ir pilnībā atbilstošas vides aizsardzības noteikumiem.
Tikai 3 km no Uyuni atrodas arī vēl viens interesants tūrisma apskates objekts – vilcienu kapsēta, kuru ar sāls līdzenumu savieno vecais dzelzceļš.
Īpaši iesakām fotogrāfiem, jo bildes te sanāk unikālas!



Niagāras ūdenskritums, Kanāda
Viens no klasiskajiem pasaules brīnumiem! Taisnības labad gan jāteic, ka vareno Niagāru Kanāda dala ar ASV, jo tas atrodas uz pašas robežas.
Viena no iecienītākajām vietām ne tikai tūristu vidū, bet arī jaunlaulātajiem, kas izvēlas te pavadīt medusmēnesi. Kanādas pusē ūdenskritums ir izgaismots vēl vairākas stundas pēc krēslas iestāšanās (līdz pusnaktij).
Pati vecākā un zināmākā izklaide tūristiem te ir kruīzs ar kuģīti "Maid of the Mist”, kas tā nosaukts par godu senam personāžam no indiāņu mitoloģijas. Šis kruīzs, kas tiek veikts kopš 1846. gada, aizvedīs Jūs tieši aiz ūdenskrituma.
Niagāras popularitāte pamatīgi pieauga pēc 1953. gada filmas "Niagara” ar Merilinu Monro un Džozefu Kotenu. Tāpat īsteni kinomīļi atpazīs šo vietu 20. gs. 80. gadu filmā "Superman II”, ūdenskritums redzams arī vairākās citās filmās. Viena no slavenākajām pēdējā laika filmām, kas filmēta arī šeit, ir "Pirates of the Caribbean: At World’s End”, kurā Niagāra arī atveidoja Pasaules galu. Ūdenskritumu par savu iedvesmas avotu izmantojuši arī mūziķi un mākslinieki.



Seljalandsfoss, Islande
Mazāka izmēra, bet tikpat iespaidīgs ūdenskritums skarbajā ziemeļu zemē!
Šis ir viens no iecienītākajiem fotogrāfu ūdenskritumiem visā pasaulē, tāpēc redzams daudzās grāmatās un kalendāros.
Pa īpašu taku ir iespējams tikt arī aiz ūdenskrituma! Īpaši iesakām dabas un pārgājienu mīļotājiem!



Halong Bay, Vjetnama
Brīnumaini skaists līcis, kuru izraibinājušas apmēram 1600 salas un līcīši visdažādākajās formās!
Šajās salās, protams, neviens nedzīvo, jo tas ir pārāk bīstami. Kāpēc? Būtībā šīs kaļķakmens salas jūk un brūk kopā… Tomēr skati te ir patiesi iespaidīgi!
Halong līcis iekļauts arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Izbaudiet šo dabas skaistumu braucienā ar kuģīti!




Whitehaven pludmale, Austrālija
Viena no labākajām Austrālijas pludmalēm!
Pludmale stiepjas 7 km garumā Whitsunday salā, kas sasniedzama ar laivu. Pludmale tiek uzskatīta par vienu no tīrākajām un ekoloģiskakajām pludmalēm pasaulē. Mājdzīvniekiem te diemžēl ieeja aizliegta, arī smēķēt nedrīkst.
Te Jūs gaida kristāldzidrs ūdens un tīras baltas smilšu pludmales! Te Jūs varēsiet par atmiņu safotografēt neticami skaistus skatus!
Pludmales atpūtas cienītājiem, kas vienlaikus spēj novērtēt patiesas dabas vērtības!



Kaindy ezers, Kazahstāna
Pilnīgi noteikti viena no dīvainākajām pasaules vietām!
Zemūdens mežs Kaindy ezerā izveidojies Kazahstānā, Tien-Shan kalnos pēc zemestrīces, kas izraisīja zemes nogruvumu. Tādējādi izveidojās šī dīvainā vieta, kur kokus klāj līdz pat 30 m dziļš ūdens! Niršanas priekus te var izbaudīt tikai patiesi drosmīgie! Taču šie drosmīgie tad nu pilnībā var nodoties pastaigām pa zemūdens mežu, lielas tūristu burzmas netraucēti un pilnīgā saskaņā ar Dabu!
Iesakām tiem, kam patīk patiesi trakas lietas!


Mount Thor, Kanāda.
Dižākais vertikālais veidojums uz zemes, kas sasniedz 4,100 pēdas augstumā.
Šis tīra granīta milzenis atrodas kādā Kanādas nacionālajā brīvdabas parkā un to ir iemīļojuši daudzi alpīnisti, un aso izjūtu cienītāji.

Roraimas kalns.
Šis ir liels, „galda virsmas” kalns, kurš atrodas Venecuēlā, Brazīlijā un Gajanā. Šī ir liela klints, kas ir 400 metru augsta. Uz šī kalna ir ļoti liela augu valsts. Ja mēs nezinātu, ak zeme ir apaļa, tad stāvot uz šī kalna tiešām varētu noticēt, ka ir iespējams nokrist no zemes malas.


Luta tuksnesis (Irāna).
Ir daudz strīdu par to, kura tad ir viskarstākā vieta uz pasaules. Daudzi saka, ka tas ir Al Azizyah Lībijā (~136 grādi pēc Fārenheita skalas), citi domā, ka tā ir Nāves ieleja ASV ( ~134 grādi pēc Fārenheita skalas). Taču NASA satelīts ir iemūžinājis vēl karstāku vietu - 159 grādi pēc Fārenheita skalas ( 71 pēc Celsija). Šī vieta ir Lutas tuksnesis Irānā, kas izplešas aptuveni 480 km.

Chimborazo kalns, Ekvadora.
Daudzi noteikti zina, ka pasaulē augstākā virsotne ir Everests (8,848 metri), taču tikai nedaudzi zina to, ka patiesībā Chimborazo kalns ir visaugstākais. Lai arī tas ir tikai 6, 310 metrus augsts, tas atrodas ārkārtīgi tuvu Zemes ekvatoram. Zinātnieki ir pierādījuši, ka mūsu zemeslode ''visaugstākā'' ir tieši pie ekvatora, jo tai esot nevis lodes forma, bet gan nedaudz saspiestas lodes forma, kas pierāda to, kādēļ kalns, kurš patiesībā ir zemāks par Everestu, tomēr sanāk augstākais kalns pasaulē.

Tristan de Cunha, Atlantijas okeāns.
Arhipelāgam tuvākais kontinents ir 2,000 jūdžu attālumā, un tajā ir mazāk nekā 300 iedzīvotāju. (arhipelāga iedzīvotājiem vien ir tikai 8 uzvārdi). šai salai ir Britu kods un pasūtot preces onlainā, viņiem ir jāgaida ļooti ilgi, līdz tās pienāk. Šis arhipelāgs ir tik mazs, ka tam nav pat pašam sava lidlauka. Arī gaisa ziņā tas ir ''skopulīgs''- lielākā daļa iedzīvotāju slimo ar astmu.

Anhela ūdenskritums, Venecuēla.
Daudzi par šo ūdenskritumu noteikti zina! ;]
tas ir 3230 metrus augsts, ar brīvās krišanas augstumu- 2647 m.

Oymyakon , Krievija.
Aukstākā apdzivotā vieta uz pasaules. Šajā Krievijas ciematiņā dzīvo 800 cilvēki un zemākā gaisa temperetūra sasniedz ~ -70 grādus C (-96 grādus pēc Fārenheita skalas) . pati zemākā temperatūra jebkad šeit reģistrēta 1983. gadā- 126 F.

Sausās ielejas, Antartika.
Sausākā vieta uz pasaules- lietus šeit nav manīts jau 2 milj. gadus.

Marianas dziļvaga. (Indonēzija/Japāna)
dziļākā vieta pasaulē. Pareizāk sakot, Izaicinājuma bezdibenis, kas tajā atrodas, ir dziļākais punkts uz visas zemeslodes. Lai sasniegtu tā dibenu, būtu jāveic 10, 924 metri. Ja šajā bezdibenī ievietotu Everestu, to vēl apklātu vismaz 1 jūdze ūdens. Džekjūzs Pikards un Dons Volšs patreiz ir vienīgie, kas to sasnieguši.

Ljoro, Kolumbija.
Visslapjākā vieta uz zemes, kur līst katru dienu (nu, gandrīz). Gadā šī vieta saņem aptuveni 40 pēdas lietus.
Un šajā vietā pastāvīgi dzīvo cilvēki, kas izcērt vietējos mežus. (lietus dēļ tie ataug ātri un daudz!)

Avots spoki.lv celojumiem.wordpress.com
Skatījumu skaits: 2059 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/10 |
Komentāru kopskaits: 0
Līdzīgi materiāli:
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Ziņu kalendārs
«  Februāris 2014  »
PrOTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Lietotāju nav...


Copyright MyCorp © 2024