Viss neparastais, interesanti fakti, interneta veikals
Piektdiena
26.04.2024
Privātas vēstules
Sveicināti Viesis | RSS Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Vietnes izvēlne

Mini-čats
500

Mūsu aptauja
Balso par mājas lapas tēmu Kas vajadzīgs visvairāk?
javascript:; javascript:;
Pavisam balsojuši: 127


Sākums » 2013 » Jūlijs » 17 » Ventspilnieks Siliņš pārpeldot Rīgas jūras līci.
Ventspilnieks Siliņš pārpeldot Rīgas jūras līci.
04:52

Latvijas peldēšanas federācijas viceprezidents Jānis Dzenis min, ka pārsvarā ar šādu distances pieveikšanu nodarbojas profesionāļi un cilvēki, kas ar to ilgi nodarbojas. "Peldot atklātā jūrā, jāsaskaras ar dažādām grūtībām, piemēram, ar ūdens sāļumu, vēja un straumes izmaiņām, kā arī ūdens temperatūru. Katrs ūdens temperatūras zemāks grāds muskuļiem neļauj tik labi strādāt kā tad, kad ūdens temperatūra ir plus 28, plus 30 grādi," sacīja Dzenis.

Viņš minēja, ka Siliņš iet Latvijas lāča pēdās, kurš 2006.gadā aizpeldēja no Kolkas raga uz Roņu salu un par šo atgadījumu tika uzņemta pat animācijas filma.

No Latvijas līdz šim vēl nav bijis neviens drosminieks, kurš pārpeldētu Rīgas jūras līci. Šādu distanci līdz šim veikuši vien trīs igauņi.

Siliņš atklāja, ka pirmo reizi iecere par Rīgas jūras līča pārpeldēšanu radusies pirms diviem gadiem, kad draugs ieteicis interneta portālā izlasīt rakstu par trīs igauņiem, kuri pārpeldējuši Rīgas jūras līci. Tolaik viņam pirmo reizi ienācis prātā, ka arī varētu pamēģināt ko tādu izdarīt.

"Es apzinos, ka 38 kilometri ir daudz un tas ir tāls gabals. Apzinos, ka būs grūti, bet es peldēšu un mēģināšu tikt līdz galam. Dažreiz uznāk bailes un šaubas, bet es tās ātri aizdzenu prom," apņēmības pilns pauda Siliņš.

Pāris dienas pirms peldējuma iecerēts sekot līdzi laika prognozēm, lai vēji un straumes palīdzētu šajā peldējumā. Peldēšanas laikā plānoti vairāki atelpas brīži, kuros Siliņš gan padzersies, gan uzēdīs, lai pietiktu spēka un enerģijas. Plānots, ka šādas nelielas pauzītes peldējuma laikā būs ik pa 20 minūtēm, nepieciešamības gadījumā peldētājs varēs paņemt arī ilgāku atelpas brīdi.

Kopā ar Siliņu dosies pavadošā komanda, kur būs arī glābēji, kas vajadzības gadījumā sniegs palīdzību. Viņš piebilda, ka sākumā bija iedomājies, ka pietiks tikai ar to, ja viņam līdzi brauks viena laiviņa, taču, izvērtējot rūpīgi iecerētos plānus, nācās secināt, ka būs nepieciešama pavadošā jahta ar speciālistu komandu, sadārdzinot šo loloto ieceri. Lai ideju īstenotu, nācās meklēt sponsorus, kurus arī izdevies atrast.

Restorāna "Street Burgers" vadītājs Aleksandrs Vēvers vēstīja, ka aptuvenās izmaksas ir 5000 latu. "Street Burgers" ar izbraukuma automašīnu dosies līdzi uz Kolkas ragu.

Siliņa mamma aģentūrai LETA atzina, ka ir satraukta par dēla ieceri piedalīties šādā pārbaudījumā. Viņa zina, ka dēls ir centies, lai iecerēto sasniegtu, tādēļ ir pārliecināta par viņa spējām, taču satraukums tik un tā nepazūd, jo 38 kilometri ir liels gabals.

"Viņš vienmēr iet līdz galam uz savu izvirzīto mērķi. Ko viņš iedomājas, to arī dara. Jau skolas laikā, kad viņam teicu, ka galvenais ir mācības, bet pēc tam lai dara, ko grib, viņš nodarbojās ar dažādiem treniņiem un sportoja, sasniedzot labus rezultātus," norādīja sportista mamma.

31 gadu vecais ventspilnieks 13 gadus dienējis Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) un jau trešo sezonu pārstāv Latvijas "Ironman.lv" komandu. Ar terminu "ironman" apzīmē triatlona sacensību distanci, kurā dalībnieki peld 3,8 kilometrus, 180 kilometrus brauc ar velosipēdu un pēc tam skrien maratonu - 42 kilometrus.

"Mani ir audzinājusi tikai mamma. Savu tēvu esmu redzējis vien divas reizes mūžā - vienreiz uz ielas un otrreiz tiesā par alimentu nemaksāšanu, kur viņš skaidri un gaiši pateica - es neredzu jēgu maksāt. Visu bērnību biju resns un nevarēju ne paskriet, ne papeldēt, tādēļ izvēlējos uzlabot savu fizisko formu," klāstīja Siliņš.

Peldētājs apzinās, ka pārbaudes laikā viņam nāksies saskarties ar grūtībām, fizisko un garīgo nogurumu, ūdens temperatūru un sāļo ūdeni no kura mutē veidosies pampums, taču viņš ir gatavs un apņēmības pilns īstenot savu ieceri līdz galam.

Peldējums no Kolkas raga uz Roņu salu notiks laika posmā no 15.jūlija līdz 19.jūlijam.

Ziņu aģentūra LETA

Skatījumu skaits: 1341 | Pievienoja: Admin | Reitings: 1.0/12 |
Komentāru kopskaits: 0
Līdzīgi materiāli:
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Ieejas forma


Ziņu kalendārs
«  Jūlijs 2013  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Meklēšana

Vietnes draugi


Statistika

Online pavisam 1
Viesi 1
Lietotāji 0
Lietotāju nav...


Copyright MyCorp © 2024